Lytingfjellets Lega

Lega bare 3 månadar gammal

Lega og resten av kullet fylte 1 år 17. april. Tida går fort for desse små! Lega har hatt den utviklinga som eg likar. Søket har sakte men sikkert blitt større og større og vindbruken meir og meir bevisst. Litt ungdommelig i forhold til mora, men sammen med andre bikkjer er ho rimelig sjølvstending. Siste fjellturen for i år har vi hatt, og den blei avslutta med synsstand, fugl letter og ho var rolig. Da blei det masse ros og godbitar! Vi har starta på lydighetsapport, og ho har fått løpetid. Dessverre blei det lite tid på fjellet i år grunna coronapandemien. Vi får håpe på meir til hausten. Utstilling se det heller ikkje ut til at det blir på ei stund. Vi får håpe på jaktprøver til hausten. Løpetid har Lega fått no, så alt er normalt.

Lytingfjellets Lega

Lega har blitt 10 månadar gammal. Eg er veldig fornøgd med ho. Mentalt er ho passe mjuk og lærevillig, lærer fort og rolig i hus og ute. Nett slik eg liker bikkjene. Ho går bra, enno barnsleg men tar stand og ho er lett og stoppe i fugl. Vore alt for lite på fjellet så gleder meg til finvær og snill fugl. På bildet sekundmeter ho mora som har rugdestand

Flott tilbakemelding fra valpekjøper

Hei, litt skryt av Nero etter dagens treningstur. Går som en drøm i forhold til alder, bruker vinden veldig bra. Her på Snåsa har rypa flokket seg. I dag flere fine situasjoner. Står bombesikkert, står og kikker seg tilbake om jeg kommer, kanonreiser å setter seg idet rypa går på vingene, står på 30 – 40 meter så holdet blir litt for langt for skyttern beklageligvis. Går med logrende hale under søk, helt herlig å se på. Under pauser legger han seg for seg sjøl og roer helt ned, – sovner. Herlig å ha i hus, håper vi klarer og bevare kanon reisen, og sitten. Den driller vi på hele tiden, konsekvent. Kort sagt, et herlig talent. Vi har bra med ryper i terrenget å trene på for tiden, da gjelder det å passe på for vår del. Nero henger ikke på andre hunder i slipp, men jakter selvstendig. Nå står apport på programmet sammen med fortsatt fokus på innkalling og sitt. Dette ble veldig mye skryt, men det er fullt fortjent, – han er jo bare 6 mnd. Per Nymark sa i et foredrag at skal du lykkes med å forme en fuglehund gjelder det å få de gjentatte ganger i fugl med fokus på fuglebehandlingen. Det kan vi ikke lære de, det må de finne ut av selv.

Et helt herlig talent å dra til fjells med.

Nero med mentor bak

Valpekull levert

Då har alle valpane reist. Ei flott tid med å sjå valpar vekse opp å utvikle seg, ei mor som har tatt jobben med verdens største sjølvfølge og ein fødsel som gjekk veldig greitt.

Men også ei tid med mye jobb. Skifte av aviser, fôring av Nipa, lufting, vasking, sosialisering, kos og stell. Men veldig gøy, og eg lurer på kor dei 8 vekene blei av…

No er det berre ein valp att og det er Lytingfjellets Lega. Eg håper ho kan bli som mora på dei fleste områder, eller bedre.

Nipa og Lega på verandaen